Суббота, 27.04.2024, 01:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Кожухівська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2016 » Май » 4 » Чорнобиль не має минулого!
21:40
Чорнобиль не має минулого!

Чорнобиль не має минулого!

Коли на Прип’яті люд мирно спав,

Й ніщо не натякало на тривогу.

Нечистий лиха людству зажадав,

На вічну смерть прирік живих…

   26 квітня 1986 року о 1 годині 23 хвилини сталася аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції. Під "аварією" слід розуміти сотні загиблих, тисячі поранених та мільйони тих, хто ніколи не забуде цього невдалого експерименту… Чорнобиль замовк, напівупалі хати вартують смуток, багатоповерхові будинки пам’ятають своїх хазяїв, які залишили після себе всі речі на спожитки природі, ігрові майданчики чекають дітей… Чорнобиль замовк, проте ніколи не замовкнуть наші серця.

    26 квітня 2016 року минуло 30 років від того жахливого дня, який перевернув все, який скалічив мільйони доль, який ніколи не погасне в нашій пам’яті. Саме 26 квітня незліченна кількість людей вшановує ліквідаторів – людей, які віддали життя за наш добробут. Не лишилась осторонь і Кожухівська середня загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів. Для учнів початкових класів класоводами Ткаченко Г. С. та Силаєвою Л. В. було продемонстровано фільм «Чорнобиль – наш чорний біль» та проведено конкурс малюнків «Чорнобиль: до та після». Учні 5 та 6 класів взяли активну участь в уроці – пам’яті «Дзвони Чорнобиля» підготовленому вчителем історії та правознавства Павленко С. А., на якому вони могли побачити відеофрагменти  та почути пісні про аварію на ЧАЕС, а також висловити свої переживання  у віршах. Педагог – організатор Пархомчук Н. А. та учні школи підготували мітинг – реквієм «Чорнобиль… трагедія… пам’ять», на якому показали фрагмент фільму «Як все було», продекламували вірші, розповіли про перших загиблих та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання. Вчитель географії Аврамова О. С. та учні 6 класу підготували виступ агітбригади «Доля планети в наших руках», в якому наглядно показали наслідки аварії. Протягом дня в Кожухівській СЗШ І – ІІІ ступенів горіла свіча болю, яка символізувала співчуття, переживання та віру в краще майбутнє.

   Хоча Чорнобиль – то на все життя, він розриває й ранить душу, а час – це чорний стяг, звисає попелом графітовим притрушений…

                                                               

                   вчитель основ здоров’я

                                                                                                        Кожухівської СЗШ І -  ІІІ ступенів  

                                             Мороз О.П.

 

Переглядів: 350 | Додав: kozhyhivka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Май 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz