Пятница, 29.03.2024, 00:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Кожухівська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2016 » Февраль » 5 » Осінні фантазії
12:20
Осінні фантазії

Багата на таланти Україна

  

Кожна дитина талановита, головне – допомогти їй знайти себе…

 

          Діти – це майбутнє будь-якої нації, будь-якої держави, адже саме з них починається все на світі. Ні для кого не таємниця, що найбільше неймовірно обдарованих дітей саме в Україні. Українські діти вже неодноразово доводили, що талановиті діти – талановиті в усьому! Це і музиканти, танцюристи, спортсмени, і майбутні мультиплікатори, гумористи, шахісти, і техніки, конструктори, і майстри «рукодільних» справ.

В Україні є досить-таки багато осіб, кому не байдужі творчі, креативно, нестандартно мислячі діти. Таким наставником і керівником є Хібеба Григорій Олексійович, вчитель трудового навчання Кожухівської СЗШ І-ІІІ ступенів, вчитель з великої букви. Він творчо працює на педагогічній ниві уже майже три десятиліття. За цей час він підготував цілу когорту талановитих і здібних дітей, переможців районних та обласних конкурсів.

«Допомагаю дітям, намагаюся втілити хоча б одну їхню, мабуть, ще «рожеву» мрію, прагну розвинути той вогник, який є у кожній дитині , виділити той талант, яким вона володіє, показати, на що здатний учень», – ділиться зі мною досвідом колега.

Успіх, праця та високі результати – це відчайдушне кредо Хібеби Г.О. та його талановитих учнів. Підтвердженням цього є підсумки виставки-конкурсу «Осінні фантазії», в якому взяв участь учень 7 класу Кожухівської СЗШ Сингаївський Анатолій. Його виробу, який має назву «Спогади про літо», не було рівних на районному етапі виставки, де він був визнаний найкращим і зайняв І місце. На обласному етапі його робота зайняла почесне ІІ місце. Виріб Анатолія вирізняється досконалістю форми, витонченістю та філігранністю ліній, і дійсно навіює думки про улюблену пору року всіх дітлахів.

Ось як сам Толя говорить про свою роботу: «Найпоширеніший матеріал для художніх ремесел, звичайно ж дерево. Люди вигадали масу способів художнього різьблення по даному матеріалу. Деякі майстри надають містичний зміст своїм виробам і навіть одухотворяють дерево. Найпростішим, але від цього не менш красивим вважається наскрізна різьблення, або випилювання. Пропильне (наскрізне, або ажурне) орнаментальне різьблення - один з найкрасивіших видів художньої обробки дерева.

За допомогою випилювання можна створити найрізноманітніші корисні і ажурні речі: полички, рамочки, скриньки, шкатулки, абажури, чорнильні прилади, вази для олівців і т.п. Крім того за допомогою різноманітних деталей з дерева можна прикрасити меблі у вигляді фільончастих вставок в двері шаф, накладок, буфетів, тумбочок. ). Предмети, виготовлені з фанери, мають гарну міцність і надійність. Вони можуть служити досить довгий час, при цьому, не втрачаючи свого унікального і красивого зовнішнього вигляду. Це тільки на перший погляд робота лобзиком може здатися монотонною, але повірте - кожну секунду ви бачитимете і насолоджуватиметеся тим, як з простого листа фанери народжується ваш твір. Це ви його таким задумали і самі робите! Ви повністю концентруєтеся на роботі. Процес випилювання захоплює, так як в кожну деталь вкладена особиста праця, і готовий виріб оцінюється як власний твір. Зараз, як і раніше, найдорожчим та актуальним подарунком вважається те, що створено власноруч. А якщо у виріб, над яким працював, вкласти щось своє, внести поправки і доповнення, змінити конструкцію або малюнок орнаменту, то такий виріб особливо дорогий. Це, безпосередньо, тренування і самовдосконалення. Випилюючи дрібні елементи і складні деталі, ви тренуєте моторику і концентрацію, виховуєте в собі силу волі і прагнення до перемоги. Ну і звичайно ж, економія на купівлі елементів декору і дизайну інтер’єру за рахунок виготовлення ексклюзивних речей. Тільки вашою фантазією обмежуватимуться форми і розміри виробів. Випилювання лобзиком розвиває художній смак, точність, акуратність. Різьблені вироби стануть оригінальним подарунком близьким, прикрасять сучасний інтер’єр, при цьому, що важливо в наш час, не принесуть великих затрат. Свою роботу я хотів почати з оригінальної, але водночас практичної і корисної речі. Тому, переглянувши безліч малюнків та креслень, мій вибір зупинився на вазі. Саме така ваза, на мою думку легко впишеться в будь-який інтер’єр, прекрасно доповнить вітальню, робочу кімнату, кухню, спальню, знайшовши своє місце як на комоді, журнальному столику, робочому столі, книжній поличці, так і на різних підставках. Доповнивши таку вазу букетом сухоцвітів, спогади про літо будуть поруч з нами усі довгі осінні і зимові вечори.»

На кожному кроці ми бачимо спалахи дитячих талантів, вправних і впевнених, боязких і сором’язливих, але кожному з них приділяють неабияку увагу. Тож будемо сподіватися, що усі дитячі мрії здійсняться, таланти розквітатимуть, а вчителі, які взялися за цю щоденну кропітку працю, будуть їм у цьому допомагати. І на українському мистецькому олімпі з’являтимуться нові талановиті зірочки, які сяятимуть ще яскравіше.

Бондарук Володимир,вчитель української мови

та літератури Кожухівської СЗШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 422 | Додав: kozhyhivka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Февраль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Copyright MyCorp © 2024
uCoz